Παρασκευή 11 Μαΐου 2018

5 Λόγοι από τους οποίους κάνεις ρυτίδες και δεν το ήξερες!


Οι ρυτίδες είναι εκείνες που προδίδουν την κούραση, την ηλικία αλλά και την κουρασμένη από την καθημερινότητα επιδερμίδα. Το πρόσωπο μας είναι το δυνατό μας στοιχείο και για αυτό θα πρέπει να το φροντίζουμε όσο μπορούμε. Τι γίνεται, όμως, όταν παρόλο που χρησιμοποιείς κρέμες και την φροντίζεις όσο χρειάζεται, συνεχίζουν αυτές οι ρυτιδούλες να υπάρχουν;

Υπάρχουν 5 λόγοι από τους οποίους κάνεις ρυτίδες και δεν το ήξερες. Αυτοί οι λόγοι δεν είναι άλλοι από απλές καθημερινές συνήθειες που έχουμε όλες οι γυναίκες. Σίγουρα έχεις κάποια από τις παρακάτω αν όχι όλες. Ρίξε μια ματιά και δες ποιες είναι αυτές οι συνήθειες που κάνουν ρυτίδες στο πρόσωπο σου.

Λόγοι που κάνεις ρυτίδες!


Πλένεις πολύ συχνά το πρόσωπο σου


Άκου να δεις τι συμβαίνει. Το πρόσωπο μας έχει τα δικά του φυσικά έλαια που είναι απαραίτητα για να διατηρείται η επιδερμίδα μας ενυδατωμένη και να μην κάνει ρυτίδες. Πλένοντας πολύ συχνά το πρόσωπο σου αφαιρείς αυτά τα φυσικά έλαια, αφήνοντας το πρόσωπο σου αφυδατωμένο και επιρρεπές στη εμφάνιση ρυτίδων.



Δε φοράς γυαλιά ηλίου


Δεν φοράς γυαλιά ηλίου που σημαίνει ότι ζαρώνεις τα μάτια σου για να μην σε χτυπάει ο ήλιος στα μάτια. Τόσο απλά προκαλείς στο δέρμα σου ρυτίδες. Και όσο πιο συχνά το κάνεις, τόσο περισσότερες οι πιθανότητες να μείνουν οι ρυτίδες. Κατανοώ το γεγονός να θέλεις να κοιτάς τους άλλους όταν σου μιλάμε ή να απολαμβάνεις την ζεστασιά του ήλιου. Σε αυτή την περίπτωση, διάλεξε πιο ανοιχτές αποχρώσεις στα τζάμια από τα γυαλιά ηλίου σου.

Έντονες εκφράσεις του προσώπου


Το πλατύ χαμόγελο, το γέλιο, η στεναχώρια και το κλάμα και γενικά οποιαδήποτε έντονη έκφραση κάνεις με το πρόσωπο σου, αποτυπώνεται κατ’ ευθείας με τις λεγόμενες ρυτίδες έκφρασης. Είναι κάτι που δε μπορείς να αποφύγεις, μιας και κανείς δε μπορεί να σου πει μην χαμογελάς πλατιά ή μη γελάς με την ψυχή σου. Μιας και είναι αναπόφευκτες απλά επικεντρώσουμε με τις κατάλληλες κρέμες σε αυτά τα σημεία.


Κάθεσαι πολλές ώρες στον υπολογιστή


Όταν κάθεσαι πολλές ώρες στον υπολογιστή κάνεις διάφορους μορφασμούς με το πρόσωπο σου που δεν καταλαβαίνεις. Σηκώνεις τα φρύδια και ζαρώνει το μέτωπο, συνοφρυώνεσαι και γενικά τσαλακώνεις το πρόσωπο σου. Κάπως έτσι και οι ρυτίδες κάνουν την εμφάνιση τους. Μπορείς είτε να κάθεσαι λιγότερες ώρες στον υπολογιστή, είτε όταν σε πιάνεις να μορφάζεις να το σταματάς.

Πίνεις από καλαμάκι


Μια συνήθεια που έχουμε όλες οι γυναίκες. Για να μην χαλάσουμε το κραγιόν μας, πίνουμε νερό, πότο, αναψυκτικά με καλαμάκι. Αυτό βέβαια, προκαλεί τις μικρές και εκνευριστικές ρυτιδούλες τα χείλη σου. Οπότε προσπάθησε να αποφύγεις το καλαμάκι όσο μπορείς. Αν θέλεις να κρατήσει το κραγιόν σου περισσότερο, μπορείς είτε να το βάλεις από νωρίς έτσι ώστε να “κάτσει” στα χείλια σου ή να χρησιμοποιήσεις τα λεγόμενα διαρκείας.

Πηγή
http://www.ediva.gr/logoi-apo-toys-opoioys-kaneis-rytides-kai-den-to-ixeres/