Σάββατο 7 Απριλίου 2018

Κάθε δύσκολη μέρα ας έχει το τέλος που της ταιριάζει. Πάλεψέ την!


Της Στεύης Τσούτση.

Είναι και κάτι μέρες που θα ήθελες να μην ξημέρωνε. Αν υπήρχε ένα κουμπί θα το πατούσες και θα πήγαινες απευθείας στην επόμενη. Θα έτρεχες το χρόνο για να περάσει η μέρα η δύσκολη, να μην υπάρξει, να μην τη ζήσεις.
Αλλά κάτι τέτοιο δεν υπάρχει. Και φυσικά κι εσύ είσαι απροετοίμαστος για το τι σου έρχεται κατακέφαλα.


Ξυπνάς το πρωί και τίποτα δε σε κάνει να σκεφτείς κάτι κακό. Τίποτα δεν ψυχανεμίζεσαι, τίποτα δε σε αγχώνει. Θα είναι μια ωραία μέρα λες στον καθρέφτη σου και κλείνεις πίσω την πόρτα του σπιτιού σου.

Όταν το ίδιο βράδυ θα την ανοίξεις ξανά για να μπεις αυτή τη φορά στο σπίτι, τίποτα δε θα είναι ίδιο. Εσύ θα είσαι κομμάτια και η μέρα με τίποτα δε θα μπορεί να χαρακτηριστεί ωραία. Έχεις διαψευστεί πλήρως και το φυσάς και δεν κρυώνει.
Μπαίνεις στην ασφάλεια του σπιτιού σου, πετάς τα ρούχα σου και τριγυρνάς ξεφυσώντας κι ανασταινάζοντας.
Είχες μια δύσκολη μέρα, δε χωρά αμφιβολία. Στενόχωρη, πιεσμένη, τραγική, δεν έχει σημασία πώς θα τη χαρακτηρίσεις.
Σημασία έχει ότι θα ήθελες να μην υπάρχει στο ημερολόγιό σου. Θα ήθελες να την εξαφανίσεις.
Λες να πνίξεις τον πόνο σου στο ποτό. Μετά σκέφτεσαι να σκάσεις στο φαΐ μήπως και περάσει το ζόρι. Άλλες πάλι στιγμές σκέφτεσαι να πλαντάξεις στο κλάμα ή να πας να βουτήξεις στην μπανιέρα και να μη βγεις μέχρι να ξεπλύνεις όλα σου τα κρίματα.
Πολλά περνούν από το μυαλό σου και τίποτα δεν μπαίνει σε τάξη. Η πλήρης αναρχία στο κεφάλι σου κι εσύ δεν μπορείς να κάνεις τίποτα για να επαναφέρεις την τάξη.
Ή μήπως μπορείς;
Κάθε δύσκολη μέρα που θα έρθει οφείλει να έχει το τέλος που της ταιριάζει. Κι αυτό δεν περιλαμβάνει μήτε νεύρα, μήτε άγχος, φόβο ή πίεση. Αρκετά από όλα αυτά πέρασες τις ώρες που έφυγαν. Τώρα είναι η στιγμή σου.
Κάθισε και χαλάρωσε. Σκέψου θετικά, κάνε κάτι που αγαπάς. Ξέχνα ότι ήρθε. 

Πέρασε. Κι αν δεν πέρασε η αυριανή θα είναι μια νέα μέρα που εσύ με αναζωογονημένες δυνάμεις θα μπορέσεις να την πιάσεις από τα μαλλιά και να την κάνεις δική σου. Θα μπορέσεις να την κερδίσεις. Δε βγάζεις τίποτα με τη μαυρίλα. 

Ναι, πέρασες δύσκολα αλλά πάει.
Βάλε πυτζάμες και πέσε κοιμήσου. Κι αν δε σε πιάνει ύπνος διάβασε, άκου μουσική, κάνε σεξ. Κάνε ό,τι σε χαλαρώνει γιατί το έχεις ανάγκη.
Δεν αντέχει ο οργανισμός ολοένα στα κόκκινα, προστάτευσέ τον. Αφού δεν μπορείς να προστατευτείς από όσα θα σου φέρει η κάθε επόμενη μέρα, κάνε μόνο αυτό: Μείνε ψύχραιμος και πάλεψε για όσα θέλεις για σένα. Πάλεψε όσο πιο ψύχραιμα μπορείς. Πάλεψε για τη ζωή σου. Και το αύριο θα είναι καλύτερο, θα το δεις…

Πηγή
http://www.diaforetiko.gr/

Πηγή
http://www.anapnoes.gr/kathe-dyskoli-mera-as-echi-to-telos-pou-tis-teriazi-palepse-tin/