Δευτέρα 2 Απριλίου 2018

Που οφείλονται οι συνεχείς αυξομειώσεις του σωματικού μας βάρους;



Ισχύει ότι οι συνεχείς αυξομειώσεις του σωματικού μας βάρους απορρυθμίζουν το μεταβολισμό μας;
H αυξομείωση είναι ενοχλητική για την ψυχολογική μας διάθεση αλλά και κακή για το μεταβολισμό μας. Όταν ο στόχος μας επιτευχθεί, βασικός σκοπός είναι η διατήρηση του ιδανικού σωματικού βάρους. Η παράλειψη τακτικών γευμάτων και τα μεγάλα χρονικά διαστήματα χωρίς φαγητό συμβάλλουν στην προσθήκη βάρους. Εντάξτε, λοιπόν, δύο επιπλέον σνακ, πλούσια σε φυτικές ίνες και πρωτεΐνες ενδιάμεσα από τα βασικά γεύματα, όπως μήλο με αμύγδαλα ή μπανάνα με τυρί cottage ή γιαούρτι άπαχο με καρύδια.

Ακόμη και τρόφιμα που θεωρούνται διαίτης και μη παχυντικά μπορεί να προσφέρουν αρκετές θερμίδες ανά μερίδα, οπότε είναι αρκετά χρήσιμο να υπολογίζετε τις θερμίδες που καταναλώνετε, διαβάζοντας τις διατροφικές ετικέτες.

Οποιαδήποτε πράξη ή ενέργεια ή συνήθεια που μας ενοχλεί ή μας αποσυντονίζει από τη διαδικασία του φαγητού, έχει ως αποτέλεσμα να λαμβάνουμε έως και 300 θερμίδες επιπλέον συγκριτικά με την κατανάλωση φαγητού σε περιβάλλον ησυχίας και ηρεμίας. Επομένως αφιερώστε 15 λεπτά στο γεύμα και απολαύστε το σε ήρεμο περιβάλλον χωρίς ενοχλητικούς θορύβους και άγχος. Η έλλειψη ύπνου δημιουργεί επιπλέον κόπωση κατά τη διάρκεια της ημέρας με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγαλύτερη ανάγκη για τροφές πλούσιες σε θερμίδες. Το ιδανικό είναι να απολαμβάνετε 7-8 ώρες ποιοτικού ύπνου καθημερινά.
Πηγή
http://www.myself.gr

Πηγή
http://www.anapnoes.gr/pou-ofilonte-i-sinechis-afxomiosis-tou-somatikou-mas-varous/