Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2018

Τεστ προσωπικότητας: Η μοναξιά της ερήμου



Το ψυχολογικό τεστ που ακολουθεί εξιστορεί μια υποθετική ιστορία. Οι αποφάσεις που θα πάρεις θα σου δώσουν μια »εικόνα» του εσωτερικού σου εαυτού.
1. Είσαι σε μια έρημο και περπατάς παρέα με το αγαπημένο σου ζώο. Ποίο ζώο θα διάλεγες; (από σκύλο, μέχρι καμήλα κτλ ακόμη κ αν δεν είναι κατοικίδιο ζώο).

2. Ενώ είσαι στην έρημο πως περπατάς με το ζώο; μαζί; Είσαι πιο πίσω από αυτό; Πιο μπροστά;

3. Ξαφνικά έρχεται ανεμοστρόβιλος προς το μέρος σας. Τι κάνετε εσύ και το ζώο;

4. Αφού καταφέρατε και γλιτώσατε από τον ανεμοστρόβιλο προχωράτε και βρίσκετε μπροστά σας έναν κύβο. Ο κύβος αυτός είναι δικό σου, μπορείς να τον φτιάξεις στο μυαλό σου σε ότι μέγεθος θέλεις και από ότι υλικό θέλεις (π.χ. στο μέγεθος ενός τραπεζιού από γυαλί)

5. Επιτέλους τελείωσε η έρημος. Διακρίνεις ένα σπιτάκι. Μπαίνεις μέσα, δεν υπάρχει κανείς, ούτε μέσα ούτε έξω ,ούτε πουθενά, αλλά παρόλα αυτά το τραπέζι είναι γεμάτο με φαγητά. Τι κάνεις;



6. Επιτέλους η κουραστική διαδρομή έφτασε στο τέλος της. Έφτασες σπίτι σου. Μένεις σε ένα κάστρο. Περίγραψε το όπως εσύ το φαντάζεσαι (ψηλό, μικρό, με τάφρο η χωρίς κ.τ.λ.

Απαντήσεις:

1. Το ζώο που διαλέγεις…

…δηλώνει πως θέλουμε να είναι ο σύντροφος μας:

– αν είναι κατοικίδιο (π.χ. σκύλος): Πέρα από την συντροφικότητα θέλεις να είστε φίλοι κ να μοιράζεστε τα πάντα με τον άνθρωπο σου.
– αν δεν είναι κατοικίδιο (π.χ. αρκούδα): Δεν θέλεις να είστε φίλοι αλλά να έχει ο καθένας τον ρόλο και την θέση του μέσα στην σχέση.
– αν δεν είναι κατοικίδιο, αλλά έχει εξημερωθεί από τον άνθρωπο (πχ καμήλα): Αυτό δείχνει πως θέλεις μια σχέση, αλλά υπό τις συνθήκες που εσύ θα επιβάλεις. Με λίγα λόγια θέλεις να έχεις το πάνω χέρι.

2. Ο τρόπος που πορεύεστε…

– αν πάτε μπροστά νιώθετε ανώτερος της επιλογής της σχέσης σας,
– αν πάτε πίσω από το ζώο πως νιώθετε ‘‘λίγοι’’ απέναντι στο ταίρι σας.
– αν πηγαίνετε δίπλα δίπλα υπάρχει μια ισορροπία μεταξύ σας,
– αν είστε αγκαλιά μια υπερπροστατευτική αλληλεγγύη και εξάρτυση από μέρους σας,
– αν το ιππεύετε θέλεις να έχεις το πάνω χέρι.

3. Ο ανεμοστρόβιλος υποδηλώνει…

α. τα προβλήματα πως και με ποιον τρόπο τα αντιμετωπίζετε
β. κατά πόσο σκάφτεστε το ταίρι σας, αν μένετε εκεί κ τα αντιμετωπίζετε ή με οποιοδήποτε τρόπο ψάχνετε διέξοδο.

4. Ο κύβος…είναι ο χαρακτήρας σας:

α. Το υλικό που το φτιάξατε σημαίνει κατά πόσο εύθραυστοι είστε σαν άνθρωποι (π.χ. γυαλί, χαρτί, δηλώνει πως δεν είστε σε θέση να υποστηρίζετε πάντα την άποψη σας γιατί πάντα θα υπάρχει κάποιος που θα σας αλλάζει γνώμη)

β. Το μέγεθος του κύβου δηλώνει κατά πόσο μεγάλη είναι η ιδέα που έχεις για τον εαυτό σου. Όσο μεγαλύτερος είναι ο κύβος τόσο πιο πολύ πιστεύεις ότι στις δύσκολες στιγμές μπορείς να στηριχθείς στα πόδια σου. Όσο μικρότερος ο κύβος σημαίνει πως θα χρειαστείς την βοήθεια άλλου.

5. Το σπίτι δηλώνει…

…κατά πόσο είσαι διακριτικός με τους γύρω σου και με τις σχέσεις σου. Αν υπάρχει όριο σε κάποια πράγματα ή αν θεωρείς πως ότι γίνετε πρέπει να το ξέρουν χωρίς να σε ενδιαφέρει πόσο στοιχίζει στον άλλον.

6. Το κάστρο…

…δηλώνει την προσωπικότητα σας:
Όσο πιο ψηλό είναι τόσο πιο δύσκολα αφήνεις να σε μάθουν οι άλλοι. Μια κοπέλα είχε περιγράψει ένα κάστρο χωρίς τοίχους, αλλά μέσα ήταν άδειο στοιχειωμένο και μαύρο και δεν μπορούσες να βγεις από εκεί γιατί είχε λαβύρινθους. Η συγκεκριμένη κοπέλα έπασχε από κατάθλιψη και είχε κάνει δυο απόπειρες αυτοκτονίας.

ΠΗΓΗ: MATHEALLIOS.GR

Πηγή
http://www.awakengr.com/test-prosopikotitas-i-monaxia-tis-erimou/