Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

Τεστ-Ποια είναι η πιο δυνατή σου αίσθηση;


Δεν είναι λίγες οι φορές που μαζεύουμε περιττά βάρη, χωρίς καν να το καταλάβουμε. Ανεχόμαστε άτομα, δεσμευόμαστε σε υποχρεώσεις που δεν θέλουμε, κολλάμε στη ρουτίνα από συνήθεια. Και οι πέντε αισθήσεις είναι σημαντικές, αλλά και αναντικατάστατες, συνήθως όμως επιλέγουμε να δώσουμε μεγαλύτερη βαρύτητα σε ένα κανάλι αισθήσεων περισσότερο από ένα άλλο.


Το μυαλό μας έχει την προδιάθεση να δίνει προτεραιότητα στις πληροφορίες που συλλαμβάνουμε με ένα συγκεκριμένο αισθητήριο όργανο.

Και όλα αυτά μπορεί να φαίνεται ότι έχουν μικρή σχέση με την προσωπικότητά μας, αποκαλύπτουν όμως τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία μας και επηρεάζουν τον τρόπο που αντιδρούμε και αντιλαμβανόμαστε την πραγματικότητα.

Και όχι μόνο αυτό.

Η κυρίαρχη αίσθηση έχει μία επιπλέον αξία: αν ξέρουμε ποια είναι, μπορούμε να τη χρησιμοποιήσουμε για να βελτιώσουμε την ποιότητα της ζωής μας.

Κάνε λοιπόν το παρακάτω τεστ και ανακάλυψε τις πιο ευαίσθητες κεραίες σας.....



1. Παίρνεις από το σύντροφό σου ένα SMS με ασαφές περιεχόμενο:
 

Α. Το διαβάζεις και το ξαναδιαβάζεις και προσπαθείς να αναλύσεις κάθε λέξη.

Β. Σου έρχεται η επιθυμία να της δώσεις ένα χαστούκι.

Γ. Συνεχίζεις να σκέφτεσαι το μήνυμα όλη την ημέρα.

Δ. Ετοιμάζεσαι να της ζητήσεις αμέσως εξηγήσεις.



2. Ένας φίλος σου δακρύζει μπροστά σου, ενώ τρως σε ένα εστιατόριο:


Α. Το θέαμα σου προκαλεί αμηχανία.

Β. Τον αγκαλιάζεις για να τον παρηγορήσεις.

Γ. Τον προτρέπεις να σου μιλήσει.

Δ. Σκέφτεσαι «αντίο» γεύμα.



3. Οι φίλοι σου σε εκτιμούν κυρίως για:

Α. Τη λαμπερή προσωπικότητά σου.

Β. Τη ζεστασιά και την τρυφερότητά σου.

Γ. Την ικανότητά σου να τους ακούς.

Δ. Την ενέργεια και τη ζωτικότητά σου.



4. Σε μία ομάδα στη δουλειά σου είσαι:


Α. Σε μία οργανωτική θέση.

Β. Ένας πολύ καλός συνεργάτης.

Γ. Ένα ζεστός και χαρισματικός ηγέτης.

Δ. Ο πιο διασκεδαστικός τύπος.



5. Μετά από πολλά χρόνια γυρνάς στο σπίτι όπου πέρασες την παιδική σου ηλικία:
Α. Παρατηρείς όλα όσα έχουν αλλάξει.

Β. Αναζητάς στα δωμάτια αγαπημένα σου αντικείμενα.

Γ. Νιώθεις σαν να μην έφυγες ποτέ από εκεί.

Δ. Γεύεσαι την αίσθηση ότι επέστρεψες σπίτι.



6. Φαντάσου ότι διασχίζεις το δάσος. Τι σου έρχεται στο μυαλό;


Α. Η σκιά και το πράσινο χρώμα των δέντρων.

Β. Η πάχνη.

Γ. Το θρόισμα των φύλλων και το κελάηδισμα των πουλιών.

Δ. Ολόφρεσκες ώριμες, ζουμερές φράουλες.



7. Πριν πάρεις μία σημαντική απόφαση:
Α. Εξετάζεις τα υπέρ και τα κατά.

Β. Αποφασίζεις με βάση την πρώτη σου εντύπωση.

Γ. Περιμένεις ένα σημάδι για να αποφασίσεις.

Δ. Πειραματίζεσαι.

Ποιος είναι ο δικός σου τύπος;


Περισσότερα Α;

Η αναλυτική


Υπερισχύει η όραση. Η φύση σου βασίζεται στη λογική κι αυτό που μετράει για σας είναι τα γεγονότα. Είσαι αναλυτική, ακριβής, δραστήρια και καλή στον προγραμματισμό. Τα δυνατά σημεία: Η ξεκάθαρη αντίληψη που έχεις για την πραγματικότητα σε κάνει γρήγορη και αποτελεσματική. Το βλέμμα σου είναι διαπεραστικό και σαγηνευτικό. Τα αδύνατα σημεία και οι κίνδυνοι για την υγεία: Επειδή συγκεντρώνεσαι πολύ στην εξωτερική πραγματικότητα, υπάρχει ο κίνδυνος να τα βλέπεις όλα... μυωπικά στην εσωτερική σου ζωή. Η αυστηρότητα και ο αυτοέλεγχος μπορεί να σου προκαλέσουν υπέρταση.



Περισσότερα Β;

Η κοινωνική


Υπερισχύει η Αφή. Αυθόρμητοι και άμεσοι, έχετε την τάση να εκφράζετε τα συναισθήματά σας ανοιχτά, μέσω της φυσικής επαφής. Τα δυνατά σημεία: Η φρεσκάδα και η αυθεντικότητά σας σάς κάνουν ένα άτομο γενναιόδωρο και ειλικρινές, ζεστό στις σχέσεις του με τους άλλους, δραστήριο και ενθουσιώδες. Τα αδύνατα σημεία και οι κίνδυνοι για την υγεία: Οι κίνδυνοι που μπορεί να προκύψουν από τη συμπεριφορά σας είναι να έρθετε αντιμέτωποι με ανθρώπους που δεν είναι το ίδιο ανοιχτοί στην επικοινωνία και τη σωματική επαφή. Ίσως είστε επιρρεπείς στην υποχονδρία.



Περισσότερα Γ;

Η ευαίσθητη


Υπερισχύει η Ακοή. Ο κόσμος των ήχων σε κινητοποιεί περισσότερο από οτιδήποτε άλλο. Το κανάλι των αισθήσεων που προτιμάς περνάει από τα αυτιά σου. Τα δυνατά σημεία: Κατανοείς τους άλλους, είσαι διαθέσιμη, παρορμητική, αλλά και ευέλικτη. Πριν αντιδράσεις «ακούς» τα συναισθήματά σου. Είσαι πολύ καλή φίλη. Τα αδύνατα σημεία και οι κίνδυνοι για την υγεία; Η ικανότητά σου να καταλαβαίνεις τα συναισθήματα των άλλων σε κάνει εύθραυστη και ευαίσθητη. Είσαι επιρρεπής σε προβλήματα που σχετίζονται με το υγρό στοιχείο, όπως η κατακράτηση υγρών και οι διαταραχές της περιόδου.



Περισσότερα Δ;

Η λαίμαργη

Υπερισχύει η Γεύση. Η ζωή για εσένα είναι γεμάτη γεύσεις που αξίζει να δοκιμάσεις μέχρι τέλους. Για να μπορέσεις να καταλάβεις την πραγματικότητα πρέπει να τη γευτείς. Τα δυνατά σημεία: Τείνε να τρέφεσαι από ερεθίσματα που σε βάζουν στο παιχνίδι της ενέργειας και σε μεταμορφώνουν. Ηδονίστρια και ευχάριστη, είσαι η ψυχή της παρέας. Τα αδύνατα σημεία και οι κίνδυνοι για την υγεία: Μπορεί να γίνεις ασταθής και τεμπέλα όταν δεν βρίσκεις κάτι που να σου... ανοίγει την όρεξη και να σε κινητοποιεί. Στον τομέα της υγείας μπορεί να παρουσιάσεις προβλήματα δυσπεψίας.


Πηγή

http://www.womenonly.gr