Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

Τα λάθη που σας προσθέτουν χρόνια


Το μακιγιάζ και το χτένισμα μπορεί να έχουν αντίθετα αποτελέσματα από τα επιθυμητά. Το μακιγιάζ και το χτένισμα είναι από τα πιο ισχυρά όπλα που έχουν στη διάθεσή τους οι γυναίκες για να δείχνουν όμορφες. Πολλές φορές, τα διάφορα τεχνάσματα μας βοηθούν να δείχνουμε και μερικά χρόνια νεότερες. Ωστόσο, χρειάζεται προσοχή! Η υπερβολή και ο πολύς αυτοσχεδιασμός δεν είναι πάντα με το μέρος μας και μπορεί να έχουν τα αντίθετα αποτελέσματα.


Ας ακολουθήσουμε, λοιπόν, αυτές τις συμβουλές για να έχουμε το μακιγιάζ και το χτένισμα ως συμμάχους και όχι εχθρούς της εικόνας μας.

1) Όχι στο υπερβολικό make-up
Η μεγάλη ποσότητα Make-up στο πρόσωπό μας, θα δείχνει ωραίο μόνο για λίγη ώρα. Έπειτα το make up θα αρχίσει να σπάει στα σημεία των ρυτίδων έκφρασης και το μόνο που θα πετύχουμε θα είναι να δούμε στον καθρέφτη μια «κουρασμένη» και εντελώς ψεύτικη εικόνα του εαυτού μας. Καλό είναι να προτιμούμε προϊόντα με ελαφριά υφή. Αν έχουμε ατέλειες, όπως σπυράκια ή κοκκινίλες, μπορούμε να τις καλύπτουμε τοπικά με ένα κονσίλερ. Δεν χρειάζεται να απλώνουμε βαρύ make-up σε όλο το πρόσωπο.

2) Όχι στην υπερβολική ποσότητα κονσίλερ
Οι κύκλοοι κάτω από τα μάτια μας «διατάζουν» να ξεκουραστούμε περισσότερο, να ενυδατώσουμε τον οργανισμό και να βελτιώσουμε τη διατροφή μας. Αν θελήσουμε να καλύψουμε αυτές τις ελλείψεις, καλύπτοντας τους κύκλους με κονσίλερ, είναι βέβαιο ότι θα αποτύχουμε. Το δέρμα κάτω από τα μάτια είναι πολύ λεπτό και κάνει μικρές ρυτίδες, έτσι, αν το παρακάνουμε με ένα πηχτό προϊόν κάλυψης, απλώς θα αναδείξουμε αυτές τις ρυτίδες και θα κάνουμε το πρόβλημα χειρότερο. Μπορούμε να αντισταθμίσουμε τους κύκλους χρησιμοποιώντας ρουζ στα ζυγωματικά.

3) Επιλέγουμε το σωστό χτένισμα για την ηλικία μας
Το πολύ στιλπνό και μακρύ μαλλί είναι πολύ ωραίο στις νεαρές ηλικίες, αλλά μπορεί να προσθέσει χρόνια στα πρόσωπα των γυναικών άνω των 35 ετών. Σε αυτές τις ηλικές είναι προτιμότερο ένα κούρεμα ντεγκραντέ και ένα χτένισμα λιγότερο «μοιραίο» και περισσότερο σοφιστικέ.

4) Όχι στις γυαλιστερές σκιές ματιών
Παρόλο που είναι πιο εντυπωσιακές και ιδανικές για βραδινές εμφανίσεις, οι περλέ σκιές κάνουν το βλέμμα να δείχνει κουρασμένο. Μια ματ σκιά είναι προτιμότερη. Επίσης, για πιο νεαντικό λουκ αποφύγετε την σκούρα σκιά στην εσωτερική γωνία του ματιού.

5) Όχι στην πολλή μάσκαρα στις κάτω βλεφαρίδες
Ο χρόνος μας «χτυπά» με όπλο την βαρύτητα! Έτσι, αν δώσουμε έμφαση στο κάτω βλέφαρο θα είναι σαν να συναινούμε στην... πτώση του. Κινδυνεύουμε να δείχνουμε γηρασμένες πριν της ώρας μας.

6) Όχι στα ταλαιπωρημένα μαλλιά
Οι συνεχείς βαφές, το πιστολάκι και οι συσκευές ισιώματος αφήνουν τα σημάδια τους στα μαλλιά μας. Τα ταλαιπωρημένα μαλλιά δεν δείχνουν υγιή και αυτό προσθέτει χρόνια στην εικόνα μας. Ένα ειδικό λάδι ή κερί για τα μαλλιά ή μία κρέμα που δεν χρειάζεται ξέβγαλμα μπορούν να βοηθήσουν την κατάσταση.

7) Όχι στα λιπαρά make-up
Ένα πρόσωπο που γυαλίζει φαίνεται αυτομάτως κουρασμένο. Μην προτιμάτε make-up με λιπαρή υφή ή κρέμες με χρώμα. Είναι προτιμότερο να φορέσετε την κρέμα σας, να την αφήσετε να απορροφηθεί και να συνεχίσετε το μακιγιάζ με ένα μη λιπαρό προϊόν.

Πηγή
http://www.newsbeast.gr/