Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

Πώς θα γίνεις η make up artist του εαυτού σου!


Αναζητάς χρώμα, κάλυψη και αψεγάδιαστη επιδερμίδα; Ακολούθησε τις συμβουλές των ειδικών του μακιγιάζ και γίνε εσύ η καλύτερη make up artist του εαυτού σου.
Υπάρχουν γυναίκες που δε θα έφευγαν ποτέ από το σπίτι τους χωρίς φον ντε τεν και άλλες που το χρησιμοποιούν μόνο σε έκτακτες περιπτώσεις.



Το γεγονός όμως είναι ένα. «Σε υγρή ή κόμπακτ μορφή είναι το σημαντικότερο βήμα για ένα τέλειο μακιγιάζ» τονίζει ο make up artist Φρέντυ Καλομπράτσος. Αυτό θα καλύψει τυχόν ατέλειες και δυσχρωμίες και θα δώσει ομοιόμορφο χρώμα στην επιδερμίδα προκειμένου να δεχθεί τα προΐόντα μακιγιάζ. Στην αγορά θα βρεις μεγάλη ποικιλία τους με πρωτοποριακές συνθέσεις, σε πλήθος αποχρώσεων και για κάθε τύπο επιδερμίδας.

Ανακάλυψε τον τύπο σου

Εάν η επιδερμίδα σου είναι...

... λιπαρή Τα φον ντε τεν σε μορφή κόμπακτ είναι τα κατάλληλα. Τα συγκεκριμένα προΐόντα περιέχουν στη σύνθεσή τους πούδρα που καταπολεμούν τη γυαλάδα του δέρματος. Είναι ιδανικά για όλες τις επιδερμίδες και πολύ εύκολα στη χρήση. Καλή επιλογή για τις επιδερμίδες με τάση λιπαρότητας είναι και οι oil free συνθέσεις, σε ρευστή μορφή που ρυθμίζουν τις εκκρίσεις του σμήγματος και καλύπτουν τα μαύρα στίγματα.

... κανονική Σου ταιριάζουν όλες οι υφές με τη ρευστή να αποτελεί την πλέον συνηθισμένη επιλογή.

... ξηρή ή αφυδατωμένη Έχεις ανάγκη από κρεμώδεις συνθέσεις.

... νεανική Ενδείκνυνται τα φον ντε τεν σε μορφή μους ή οι ενυδατικές κρέμες με χρώμα, που είναι πιο εύχρηστες και εξασφαλίζουν φροντίδα και ομοιόμορφη απόχρωση.

... με ρυτίδες και έχουν ήδη εμφανιστεί τα πρώτα σημάδια χαλάρωσης, αναζήτησε ένα φον ντε τεν με ισχυρές αντιγηραντικές συνθέσεις: αγκαλιάζουν σαν δίχτυ το περίγραμμα του προσώπου και το ανορθώνουν, προσφέροντας ένα εντυπωσιακό εφέ λίφτινγκ, ενώ συγχρόνως οι χρωστικές τους διαχέουν το φως και απαλύνουν οπτικά τις ρυτίδες.

... με έντονα σημάδια ακμής, αιμαγγειώματα, ουλές και δυσχρωμίες Τα καλυπτικά φοντ ντε τεν σου είναι απολύτως απαραίτητα. Τα προΐόντα αυτά ανήκουν σε ξεχωριστή κατηγορία μακιγιάζ και με τις ειδικές διορθωτικές χρωστικές που περιέχουν και την πλούσια υφή τους παρέχουν υψηλή κάλυψη σε κάθε ατέλεια.

Φυσικό look σαν να μη φοράς μέικ απ
Η φυσική απόχρωση της επιδερμίδας αποτελεί το μυστικό για τη σωστή επιλογή, γι' αυτό να θυμάσαι πάντα πως η ιδανική απόχρωση φον ντε τεν είναι εκείνη που πλησιάζει το φυσικό σου χρώμα.


 Έτσι, αν:
  • Έχεις σκουρόχρωμη επιδερμίδα, μάτια και μαλλιά, επίλεξε φον ντε τεν μεσαίας ή σκούρας απόχρωσης.
  • Η επιδερμίδα σου είναι κανονική και τα μαλλιά σου σκούρα ξανθά ή καστανά, αναζήτησε τους τόνους του μπεζ.
  • Είσαι ανοιχτόχρωμη, οι ειδικοί προτείνουν έναν ή δύο τόνους πιο σκούρους από το φυσικό.
Μυστικά από τους make-up experts
  1. Tο μυστικό για να μην κάνεις λάθος στην απόχρωση είναι να απλώσεις μια μικρή ποσότητα στο λαιμό, καθώς είναι το μοναδικό σημείο που πλησιάζει χρωματικά τη φυσική απόχρωση της επιδερμίδας του προσώπου.
  2. Στις περιπτώσεις τώρα που ό,τι και να δοκιμάζεις δεν μπορεί από μόνο του να πλησιάσει το φυσικό τόνο της επιδερμίδας σου, μπορείς να αναμείξεις δύο διαφορετικά προΐόντα μαζί, το πιο σκούρο με το πιο φωτεινό, και να έχεις το ζητούμενο αποτέλεσμα. Ζήτησε από την αισθητικό να σε βοηθήσει σε αυτή τη διαδικασία.
  3. Να θυμάσαι ότι η απόχρωση της επιδερμίδας αλλάζει κατά τη διάρκεια του χρόνου, γι' αυτό θα πρέπει να ανανεώνεις κάθε εποχή το προΐόν που χρησιμοποιείς.
Πριν από την εφαρμογή του μακιγιάζ
  • Η επιδερμίδα πρέπει να είναι απόλυτα καθαρή, ειδικά αν κάνεις μακιγιάζ καθημερινά, απαλλαγμένη από μαύρα στίγματα. Αυτό θα το πετύχεις καθαρίζοντας πάντα την επιδερμίδα πριν από το μέικ απ με γαλάκτωμα, λοσιόν ή κρεμοσάπουνο κάνοντας πίλινγκ μία με δύο φορές την εβδομάδα.
  • Το φον ντε τεν εφαρμόζεται πιο ομαλά αν πρώτα έχεις ενυδατώσει καλά την επιδερμίδα σου. Για καλύτερα αποτελέσματα, πριν εφαρμόσεις το προΐόν περίμενε 10 λεπτά για να απορροφηθεί καλά η ενυδατική κρέμα.
Πώς να απλώσεις σωστά το φον ντε τεν
  1. Οι πούδρες μέικ απ απλώνονται καλύτερα με μεγάλο παχύ πινέλο και ομοιόμορφες κυκλικές κινήσεις.
  2. Εάν έχεις διαλέξει ένα κρεμώδες ή υγρό φον ντε τεν, άπλωσέ το καλύτερα με τα δάχτυλά σου. Η θερμότητα των χεριών βοηθά στο άπλωμα και στην απορρόφηση του υλικού από το δέρμα δημιουργώντας μια απόλυτη φυσική όψη.
  3. Εναλλακτικά, επίλεξε τα ειδικά σφουγγαράκια μακιγιάζ που μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις με δύο τρόπους, ανάλογα με το αποτέλεσμα που επιθυμείς: με στεγνό σφουγγάρι το αποτέλεσμα είναι ιδιαίτερα καλυπτικό, ενώ ελαφρά υγρό δημιουργεί ένα πιο λείο φινίρισμα.
  4. Τελειώνοντας μην ξεχνάς να εφαρμόζεις το φον ντε τεν και στο λαιμό για να αποφεύγεις τις δυσχρωμίες. Ολοκλήρωσε απλώνοντας λίγη loose powder σε όλο το πρόσωπο για να δώσεις μεγαλύτερη λάμψη και διάρκεια στο μακιγιάζ σου.
shape.gr

Πηγή
http://www.womantime.gr