Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

Μυστικά για καθαρή αναπνοή!


Τι μπορείτε να κάνετε για να αποφύγετε τις δυσάρεστες εκπλήξεις: 

 - Προσπαθήστε να πίνετε φρέσκο χυμό λεμονιού σε καθημερινή βάση.

- Μασήστε τσίχλες ή ζαχαρωτά σε περίπτωση που έχετε προβλήματα ξηροστομίας ή παίρνετε κάποια φάρμακα που προκαλούν ξηροστομία.


- Ωμά φρούτα και λαχανικά, όπως μήλα και καρότα, βοηθούν να κρατήσετε το στόμα σας καθαρό μεταξύ των     βουρτσισμάτων.

- Πίνετε νερό μετά το φαγητό για να απομακρύνετε υπολείμματα τροφών και ξεπλύνετε το στόμα σας στη συνέχεια.

- Αποφύγετε πικάντικες τροφές, των οποίων οι οσμές διαρκούν για ώρες. Τρόφιμα, όπως αντζούγιες, μπλε τυρί, σκόρδα, κρεμμύδια, καπνιστό βοδινό κρέας, πεπερόνι, τυρί ροκφόρ, σαλάμι και τόνος, αφήνουν στο στόμα έλαια που απελευθερώνουν δυσάρεστες οσμές μέχρι και εικοσιτέσσερις ώρες μετά την κατανάλωσή τους, άσχετα από το πόσο πολύ μπορεί να βουρτσίσετε τα δόντια σας, ακόμα και αν χρησιμοποιήσατε κάποιο στοματικό διάλυμα.

- Η μπίρα, ο καφές, το ουίσκι και το κρασί αφήνουν κατάλοιπα που προσκολλώνται στη μαλακή, κολλώδη πλάκα των δοντιών και έτσι εισχωρούν στο πεπτικό σύστημα. Με κάθε εκπνοή απελευθερώνονται οι δυσάρεστες οσμές τους στον αέρα.

- Αποφεύγετε τροφές που μπορεί να «κολλήσουν» μεταξύ των δοντιών εύκολα ή μπορεί να προκαλέσουν φθορά των δοντιών, όπως το κρέας, τα ινώδη λαχανικά, και τα γλυκά (ιδιαίτερα τα πολύ κολλώδη γλυκά).

Φροντίστε τα δόντια σας
Βουρτσίζετε τα δόντια σας, καθώς επίσης και τη γλώσσα σας, μετά από κάθε γεύμα. Χρησιμοποιείτε καθημερινά οδοντικό νήμα. Kάνετε μασάζ προσεκτικά στα ούλα γύρω από τα δόντια σας, με μαλακές οδοντόβουρτσες. Χρησιμοποιήστε ηλεκτρικές οδοντόβουρτσες με περιστρεφόμενη κίνηση που δεν τραυματίζουν τα ούλα σας. 

Αντικαταστήστε την οδοντόβουρτσά σας κάθε δύο ή τρεις μήνες, καθώς και μετά από οποιαδήποτε μολυσματική ασθένεια, για την αποφυγή συσσώρευσης βακτηρίων. Κλείστε ραντεβού για επαγγελματικό καθαρισμό των δοντιών σας τουλάχιστον δύο φορές ετησίως.


Πηγή: www.zougla.gr
Πηγή