Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2011

Καταπολέμηση της τριχόπτωσης στην φθινοπωρινή εποχή


Η τριχόπτωση είναι συνηθισμένο φαινόμενο κατά την διάρκεια της αλλαγής της εποχής. Η τριχόπτωση, που εμφανίζεται το φθινόπωρο αποτελεί το πρώτο σημάδι ότι το καλοκαίρι έχει τελειώσει και έρχεται το φθινόπωρο. Η αλλαγή των εποχών και του κλίματος επηρεάζουν την ευαισθησία του τριχωτού της κεφαλής κατά την διάρκειά τους, επίσης και τον κύκλο ζωής των τριχοθυλακίων, που αρχίζουν μια φάση ανάπαυσης.

Ανάλογα από την κατάσταση των μαλλιών, η τριχόπτωση εμφανίζεται τον Οκτώβριο – Νοέμβριο και σε σχέση μ’αυτό η φροντίδα για την επανόρθωση των μαλλιών πρέπει να ξεκινήσει ακόμα τον Σεπτέμβριο.



Καταπολέμηση της τριχόπτωσης στην φθινοπωρινή εποχή
Πρώτα απ’όλα πρέπει να έχετε μια σωστή διατροφή καθημερινά, όχι μόνο κατά την διάρκεια της φθινοπωρινής εποχής. Η ισορροπημένη διατροφή σας εξασφαλίζει ένα πλούσιο μενού σε βιταμίνες και μέταλλα και παράλληλα μ’αυτό πρέπει να καταναλώνετε υγιεινά τρόφιμα όπως αυγά, γάλα, ξηρούς καρπούς, ψάρι, λαχανικά, φρέσκα φρούτα, δημητριακά προϊόντα, κοτόπουλο, συκώτι, ρύζι και επίσης να περιοριστείτε στην κατανάλωση του καφέ, μαύρου τσάι, αναψυκτικών και γλυκών τροφών. Το γεγονός, ότι τελείωσε το καλοκαίρι και θα κρύψετε το σώμα σας κάτω από τα ζεστά ρούχα δεν σημαίνει, ότι πρέπει να καταναλώνετε ανθυγιεινά φαγητά.


Κατά την διάρκεια της τριχόπτωσης το φθινόπωρο να αποφεύγετε την υπερβολική περιποίηση των μαλλιών με διάφορα προϊόντα όπως βαφές κλπ. Σε περίπτωση που βάφετε τα μαλλιά σας συχνά, την φθινοπωρινή εποχή να το κάνετε πιο σπάνια, εάν χρειάζεται να κρύψετε τις λευκές ρίζες των μαλλιών, χρησιμοποιήστε το χρώμα μόνο στο συγκεκριμένο μέρος. Για κάποια είδη μαλλιών η ιδανική ανανέωση είναι οι ανταύγειες – μ’αυτό τον τρόπο δε θα ταλαιπωρείτε τα μαλλιά σας και δε θα καταστρέψετε την ρίζα της τρίχας.


Κατά την διάρκεια της επανόρθωσης των μαλλιών σας τα προστατεύετε από την τριχόπτωση, που εμφανίζεται το φθινόπωρο. Να αποφεύγετε το έντονο χτένισμα, τα πιστολάκια και την χρήση του ψηφιακού σίδερου ισιώματος μαλλιών ή σίδερου μαλλιών για μπούκλες. Σε περίπτωση που χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε το σεσουάρ σε χαμηλό βαθμό και σε διάστημα περίπου 30 εκ.


Να αγαπάτε τα μαλλιά σας και να τα φροντίζετε.


Πηγή
http://omorfia.org