Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Το λάθος που κάνει το 80% των γυναικών...!!


Κάποτε όλες οι κρέμες φροντίδας είχαν σχέση μόνο με τον τύπο δέρματος της κάθε γυναίκας. Αυτό ισχύει πράγματι για τις μικρές ηλικίες, που χαρακτηρίζονται συνήθως από έντονη λιπαρότητα, αφυδάτωση ή ξηρότητα. Με την πάροδο του χρόνου όμως τα δεδομένα αλλάζουν.



Τι γίνεται λοιπόν αν το μυαλό σου έχει «κολλήσει» σε ένα χαρακτηρισμό που αφορούσε το δέρμα σου πριν από μερικά χρόνια και δεν παρακολουθείς τις αλλαγές που σίγουρα έχουν προκύψει; Σε αυτή την περίπτωση κάνεις λάθος επιλογές, με αποτέλεσμα να έχεις λάθος -ίσως ακόμη και καταστροφικό- αποτέλεσμα στο πρόσωπό σου..!!!

Ανακάλυψε τι τύπο επιδερμίδας έχεις:

Λιπαρό Αφορά κυρίως τις νεαρές ηλικίες, αλλά και κάποιες γυναίκες γύρω στα 40, και οφείλεται κατά κύριο λόγο στις ορμονικές διαταραχές και στην υπερβολική έκκριση σμήγματος. Συχνά η έντονη λιπαρότητα οδηγεί σε ακμή, οπότε είναι απαραίτητη η γνώμη του δερματολόγου για τη σωστή αγωγή και την πρόληψη της μόλυνσης ή της δημιουργίας κυστικής ακμής.
Τρόπος διάγνωσης:

Καθαρίζεις το πρόσωπό σου το βράδυ, χωρίς να φορέσεις κάποιο ενυδατικό προϊόν, και το πρωί περνάς το δάχτυλό σου πάνω στη μύτη. Αν γλιστράει εύκολα και λαδώνει, τότε το δέρμα σου είναι λιπαρό.
Φροντίδα:

Ο τέλειος καθαρισμός με απαλά καλλυντικά και η ενυδάτωση είναι τα πιο σημαντικά βήματα. Πρόσεξε τη διατροφή σου και απόφυγε να βάζεις τα χέρια στο πρόσωπο.
Ευαίσθητο
Το στρες και οι ορμονικές διαταραχές εκδηλώνονται με κοκκινίλες στο πρόσωπο, κνησμό και αίσθηση καψίματος στα μάγουλα. Η ευαισθησία της επιδερμίδας είναι σύμπτωμα, δεν είναι μόνιμη κατάσταση, και μπορεί να είναι παροδική αλλά και διαρκής. Είναι παρατηρημένο ότι πολλές γυναίκες που θεωρούν ότι είναι ευαίσθητες πιστεύουν ότι έχουν και ευαίσθητη επιδερμίδα.



Τρόπος διάγνωσης:

Παρατηρείς πότε εμφανίζονται οι τοπικές κοκκινίλες και φροντίζεις την επιδερμίδα σου με τα κατάλληλα καλλυντικά. Αν το πρόβλημα συνεχίζεται, ρώτησε το δερματολόγο σου μήπως το δέρμα σου είναι αφυδατωμένο και αυτό προκαλεί τους ερεθισμούς.

Φροντίδα:

Χρησιμοποίησε μη επιθετικά προϊόντα, απόφυγε τις καυτερές τροφές, το κόκκινο κρασί και όσο είναι δυνατόν τις δυσάρεστες καταστάσεις.
Ξηρό

Το ξηρό δέρμα χαρακτηρίζεται από αίσθηση τραβήγματος, έλλειψη τόνου και μη υγιή όψη. Συχνά οι γυναίκες μπερδεύουμε την ξηρότητα με την αφυδάτωση. Αφυδατωμένο είναι το δέρμα που δεν φροντίζουμε σωστά, όταν δεν πίνουμε αρκετό νερό ή δεν τρώμε αρκετά φρούτα και λαχανικά. Το ξηρό δέρμα έχει σχέση με την έλλειψη βιταμίνης Ε και C και οφείλεται σε ορμονική ανισορροπία. Αν λοιπόν έχεις ξηρό δέρμα, δεν χρειάζεται να φοράς πολύ βαριές κρέμες, αλλά έντονα ενυδατικά καλλυντικά, ενώ αν είσαι 30+ καλό είναι να χρησιμοποιείς αντιρυτιδικά προϊόντα που περιέχουν σε μεγάλο ποσοστό υαλουρονικό οξύ.


Τρόπος διάγνωσης:

Καθαρίζεις το πρόσωπό σου και περιμένεις για λίγο. Αν το νιώθεις να «τραβάει» μέχρι τις ρίζες των μαλλιών, τότε είναι ξηρό. Αν τσιμπάς τα μάγουλά σου και δημιουργούνται κάθετες γραμμές, αυτό σημαίνει ότι είναι αφυδατωμένο.
Φροντίδα:

Πρόσεχε πολύ τις εναλλαγές της θερμοκρασίας, όταν μετακινείσαι από την πολλή ζέστη στο κρύο. Υιοθέτησε μια διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, πίνε πολύ νερό και μην αμελείς να προστατεύεις την επιδερμίδα σου με αντηλιακό από το Μάρτιο.

Πηγή:
www.madamefigaro.gr

Πηγή