Κυριακή 7 Αυγούστου 2011

Έξυπνες συμβουλές για το πρόσωπο


Κάθε πρωί που ξυπνάτε, ξεκινάτε τη μέρα σας με ένα ποτήρι δροσερό νερό. Μια φυσική ανάγκη αλλά και ιδιαίτερα υγιεινή συνήθεια που πρέπει οπωσδήποτε να εντάξετε στην καθημερινή ρουτίνα σας. Γιατί λοιπόν ,για την επιδερμίδα σας να μην ισχύει το ίδιο; Αφουγκραστείτε τις χειμωνιάτικες ανάγκες της και προσφέρετέ της όλα όσα χρειάζονται με τις κατάλληλες ημέρες.


Η υγρασία είναι απαραίτητη για την καλή υγεία της επιδερμίδας, γι΄ αυτό και η ενυδάτωση είναι ίσως το ποιο ουσιαστικό βήμα φροντίδας, μιας και βοηθάει να διατηρηθεί απαλή και ελαστική. Κάθε κύτταρο του σώματός μας αποτελείται από 80% νερό ενώ η περιεκτικότητα του αέρα που αναπνέουμε σε υγρασία είναι μόνο το 1% του συνόλου του. Γι΄ αυτό και το σώμα μας χάνει καθημερινά και σε σημαντική βάση, υγρασία. Η μόνη προστασία είναι η επιδερμίδα και ο όξινος αέρας που την περιβάλλει.

1] Πίνετε πολύ νερό, κάνει καλό στον οργανισμό γενικότερα. Ακόμη καλύτερα αν είναι μεταλλικό, γιατί προσφέρει άλατα και ιχνοστοιχεία που τα έχετε ανάγκη.

2] Χρησιμοποιήστε αν θέλετε το ειδικό βουρτσάκι ή ακόμη και ένα πετσετάκι για να κάνετε scrub στο πρόσωπο .Προσέξτε όμως να είναι πάντοτε σχολαστικά πλυμένα με χλιαρό νερό. Κάτι ακόμη, κάντε scrub μόνο όταν το χρειάζεται η επιδερμίδα.

3] Προστατεύστε πάντα την επιδερμίδα σας από τον ήλιο και τον αέρα. Χρησιμοποιήστε αντηλιακό ευραίου φάσματος όταν πάτε για σκι η βρίσκεστε στα χιόνια και κρέμα με δείκτη προστασίας σε καθημερινή βάση. Και μην ξεχνάτε ότι το δέρμα μας χρειάζεται προστασία ακόμη και στη συννεφιά.

4]Αποκτήστε τη συνήθεια να πλένετε το πρόσωπό σας με κρύο νερό, κλίνει τους πόρους και χαρίζει λάμψη και σφρίγος.

5] Ενυδατώνεται συστηματικά το πρόσωπό σας όταν έχει κρύο, για να μην ξεραθεί και ξεφλουδιστεί.

6] Προσέξτε του κλειστούς χώρους. Το air condition και η θέρμανση γενικότερα ξεραίνουν την ατμόσφαιρα και απορροφούν την υγρασία από την επιδερμίδα. Κρατήστε το θερμοστάτη σας όσο ποιο χαμηλά γίνεται και βάλτε δίπλα στα σώματα μικρά μπολάκια με νερό. Θα λειτουργήσουν ως υγραντές της ατμόσφαιρας.

7] Αφήστε κάποιες φορές την επιδερμίδα σας να αναπνεύσει χωρίς μακιγιάζ, έτσι διευκολύνεται και την φυσική απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων.

8] Γυμναστείτε, βοηθάει στην καλύτερη λειτουργία του κυκλοφοριακού συστήματος, με αποτέλεσμα το δέρμα να δείχνει υγιές και τονωμένο παίρνοντας τα συστατικά που χρειάζεται.

9] κινηθείτε περισσότερο. Το δέρμα σας χρειάζεται την ξεκούραση του ύπνου επειδή οι βραδινές ώρες είναι οι πιο παραγωγικές για την ανανέωση των κυττάρων. Είναι η ώρα που το δέρμα δουλεύει εντατικά για να καλύψει τις ανάγκες του και να επιδιορθώσει τις βλάβες του.

10] Διατηρήστε την κατανάλωση του αλκοόλ σε λογικά ή μειωμένα πλαίσια. Το αλκοόλ αφυδατώνει όλο το σώμα.

11] Αφήστε τα σπυράκια σας ήσυχα! Δημιουργείτε επιμολύνσεις και δεν πρόκειται να βρείτε το πρόσωπό σας καθαρό.

12] Χαλαρώστε. Το άγχος και η ένταση κάνουν την επιδερμίδα σας πιο λιπαρή και τις ρυτίδες πιο έντονες. Θυμηθείτε: Το γέλιο σας ομορφαίνει και γλυκαίνει κάθε σας ρυτίδα.

Πηγή