Τρίτη 19 Απριλίου 2011

Μακιγιάζ: Ομορφότερη σε 10 απλές κινήσεις


Γράφει: Μουχλή Τίνα, Αισθητικός
Μία από τις ψυχολογικές μάστιγες του αιώνα μας είναι το άγχος πολλών γυναικών για την εμφάνισή τους. Η εικόνα που προβάλλουν τα μέσα σχετικά με το πώς πρέπει να μοιάζει η σύγχρονη γυναίκα είναι σαφής: σαν μοντέλο. Όλοι όμως γνωρίζουμε πλέον πως όπως κάθε άνθρωπος, ακόμα και τα μοντέλα έχουν ελαττώματα. Αυτό όμως δεν τις εμποδίζει να κάνουν φωτογραφίσεις, αφού, αμέσως μετά, αναλαμβάνουν έργο οι υπολογιστές με εξονυχιστικό ρετουσάρισμα.


Υπάρχει όμως κάτι άλλο που δίνει το προβάδισμα στα μοντέλα και που μπορεί εύκολα να 'αποκτήσει' η κάθε γυναίκα: η αίσθηση του στυλ, που τους επιτρέπει να επιβάλλουν ένα ψεγάδι τους σαν στοιχείο της προσωπικότητάς τους. Μετατρέψτε λοιπόν το ελάττωμά σας σε γοητευτική ατέλεια και δεν θα έχετε τίποτα πια να φοβηθείτε. Ο τρόπος είναι απλός και το μέσο είναι μόνο ένα μικρό τσαντάκι 'πρώτων βοηθειών' που δεν πρέπει ποτέ να λείπει από την τσάντα σας.

Μακιγιάζ: Το βασικό όπλο σας
Πριν όμως ξεκινήσουμε να απαριθμούμε αυτά που πρέπει να στριμώξετε σε αυτό το πολύτιμο τσαντάκι, να θυμάστε πάνω από όλα πως ο καλύτερος φίλος της ομορφιάς είναι το νερό και όσο περισσότερο πίνουμε τόσο πιο λαμπερό και υγειές θα δείχνει το δέρμα.

Σχετικά με τα όπλα μας τώρα, τα must της άνοιξης είναι η ηλιοκαμένη πούδρα, οι χρωματιστές παλ σκιές και τα πολύχρωμα φωτεινά eye-liner. Ο κάθε τύπος δέρματος και μαλλιών, ωστόσο, απαιτεί προϊόντα με διαφορετικές γραμμές και αποχρώσεις:
  • Οι μελαχρινές γυναίκες πρέπει να επιλέγουν βάση στο χρώμα του δέρματος, απαλό ρουζ, απαλή παλ σκιά και κόκκινο κραγιόν, ενώ η γραμμή του eye liner πρέπει να είναι λεπτή και να σχηματίζεται ανοδικά.
  • Οι καστανές μπορούν να φορούν βάση μέχρι και έναν τόνο πιο σκούρο, ρουζ σε απόχρωση σάπιου μήλου, σκιές σε αποχρώσεις καφέ , πορτοκαλί, χρυσό και γαλάζιο, σκούρα καφέ μάσκαρ και κραγιόν χρώματος σάπιου μήλου, πορτοκαλί ή ροζ, τελειώνοντας με ένα ουδέτερο gloss.
  • Οι ξανθιές καλό είναι να προτιμούν βάση στο χρώμα του δέρματος, ηλιοκαμένη πούδρα, ροδακινί ρουζ, σκιές σε αποχρώσεις ροζ, φούξια, μενεξεδί, γκρι, ενώ για βραδινό look επιβάλλονται τα smokey eyes. Στα χείλη προτείνουμε απαλές αποχρώσεις gloss.
Χρήσιμο tip: Οι σκιές των ματιών δεν είναι ανάγκη να ταιριάζουν με τα χρώματα των ρούχων. Είναι προτιμότερο να προσπαθήσετε για μια αρμονία χρωμάτων στα μαλλιά, το δέρμα και τα μάτια παρά να επιμένετε να τα ταιριάξετε με τα χρώματα των ρούχων.
Επίσης σημαντικό είναι το χρώμα των χειλιών να μη συγκρούεται με το χρώμα των ρούχων που φοράτε κοντά στο πρόσωπο. Μία κόκκινη μπλούζα, για παράδειγμα, δεν ταιριάζει με ένα καφέ ή παλ ροζ κραγιόν.


Βάση: Ο κύριος σύμμαχός σας

  • Για να κάνετε μια μύτη να φαίνεται πιο λεπτή, απλώνετε πιο σκούρο βάση στις πλευρές της και στα ρουθούνια.
  • Για να ελαττώσετε το διπλό σαγόνι, θα βάλετε σκούρα βάση κάτω από τη γραμμή του σαγονιού και σε όλη την περιοχή.
  • Για να κάνετε ένα μεγάλο μέτωπο να φαίνεται λιγότερο, βάλτε σκούρα βάση σ' αυτήν την περιοχή.
  • Για να μικρύνετε τα βαριά βλέφαρα βάζετε σκούρα βάση σ 'αυτήν την περιοχή.
  • Για να κάνετε τα βαθουλωμένα ή μικρά μάτια να φαίνονται μεγαλύτερα, βάλτε ανοιχτή βάση και ανοιχτές σκιές στο κινητό βλέφαρο και κάτω από τα φρύδια.
Ρουζ: Στοχεύστε με ακρίβεια
  • Το φαρδύ πρόσωπο οπτικά δείχνει μικρότερο αν το ρουζ τοποθετηθεί περίπου στο μέσο και στο πλάι του προσώπου.
  • Τα κοντά πρόσωπα δείχνουν μακρύτερα αν το ρουζ μπει ακριβώς στα ζυγωματικά.
  • Τα μακρόστενα πρόσωπα δείχνουν κοντύτερα αν το ρουζ μπει ακριβώς κάτω από τα ζυγωματικά.
Χρήσιμο tip: Το ρουζ πρέπει να μπαίνει με κυκλικές κινήσεις.


Πηγή
http://www.iatronet.gr