Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

Καυτή ξανθιά ή φλογερή καστανή;;;;


Κάθε χρόνο τέτοια εποχή σε πιάνει η τάση να αλλάξεις κάτι , έτσι για να ανανεωθείς και φυσικά το πρώτο πράγμα που σκέφτεσαι είναι το χρώμα των μαλλιών σου. Καστανό ή ξανθό, το βασανιστικό αυτό δίλημμα παίρνει έκταση τεραστίων διαστάσεων βασανίζοντας το μυαλουδάκι σου που έχει χαθεί στον κόσμο των οξυζενέ. Διάβασε παρακάτω πώς θα μπορέσεις να πάρεις τη σωστή απόφαση και να αναδείξεις καλύτερα τα χαρακτηριστικά σου!


Λίγα λόγια για το καστανό: το καστανό χρώμα είναι η ιδανική επιλογή αν θέλεις να αναδείξεις την πιο "σοφιστικέ" πλευρά του εαυτού σου αλλά και να γίνεις η γυναίκα-μυστήριο γρήγορα και εύκολα! Το καστανό ανάλογα με την απόχρωση που θα επιλέξεις μπορεί να "σκληρύνει"τα χαρακτηριστικά σου , αφού έχεις την τάση να "αγριεύει" το πρόσωπο σου. Αν έχεις σταρένια επιδερμίδα είναι το ιδανικό χρώμα για εσένα αφού θα δείχνει πολύ φυσικό ενώ ακόμη και αν έχεις  πολύ ανοιχτή κατάλευκη επιδερμίδα θα σου ταιριάζει το καστανό ακόμη και στην πιο σκούρα του εκδοχή ,αφού το βαμπ λουκ συνεχίζει να μας κερδίζει!

Να γίνω καστανή; Από ανοιχτό καστανό μέχρι σκούρο σχεδόν μαύρο  πρόκειται για το πιο μυστηριώδες χρώμα της χρωματικής παλέτας! Αν θέλεις να αποπνέεις μυστήριο τότε το καστανό είναι το χρώμα που σου ταιριάζει.  Αν έχεις σταρένια επιδερμίδα βέβαια ακόμη καλύτερα!

Η επιστροφή του καστανού: και τη νέα σεζόν το καστανό θα σε κερδίσει αφού θα το δεις παντού! Ακόμη και οι ορκισμένες ξανθές ή  κοκκινομάλλες θα αρχίσουν να σκέφτονται σοβαρά να το "γυρίσουν" στο υπέροχο καστανό!
Υπέρ: κατά κύριο λόγο αν βάψεις τα μαλλάκια σου σε οποιαδήποτε απόχρωση του καστανού τότε όχι μόνο η επιδερμίδα σου θα φαίνεται πιο καθαρή αλλά και εσύ θα φαίνεσαι πιο αδύνατη, αφού το καστανό σα χρώμα έχει την τάση να δημιουργεί γωνίες , πράγμα που δε συμβαίνει με τα ξανθά μαλλιά!

Κατά: οι άσπρες τριχούλες που τόσο σου τη σπάνε κάνουν μεγάλη αντίθεση με την καστανή κόμη σου , πράγμα που σημαίνει πιο συχνές επισκέψεις στο κομμωτήριο για ρίζα.
Τιπ: πολλές γυναίκες που έχουν ανακαλύψει τόσο την ξανθιά όσο και την καστανή πλευρά του εαυτού τους έχουν να σημειώσουν αναφορικά με τους άντρες ότι μπορεί σαν ξανθιές να έπαιρναν περισσότερα τηλέφωνα από τους άντρες , σα μελαχρινές όμως γνώρισαν λιγότερους αλλά πιο "σωστούς άντρες".


Λίγα λόγια για το ξανθό: αναρωτήθηκες ποτέ γιατί οι ξανθές δείχνουν τόσο σέξι; Μα φυσικά γιατί το ξανθό είναι ένα χρώμα που τραβάει το βλέμμα αφού είναι λαμπερό και εκρηκτικό.  Μπορεί να έχεις ακούσει ένα κάρο ανέκδοτα για ξανθές αλλά μην πτοείσαι! Μην ξεχνάς ότι οι άντρες προτιμούν τις ξανθές αλά Μέριλιν Μονρό πράγμα που μπορείς πολύ εύκολα να διαπιστώσεις αν δεις πώς μια ξανθιά τραβάει πολύ εύκολα τα βλέμματα σε ένα χώρο από μια μελαχρινή. Από την άλλη ,  το ξανθό θεωρείται το χρώμα της αθωότητας !
Να γίνω ξανθιά; αν έχεις ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα τότε το ξανθό - ανάλογα με την απόχρωση του θα φαίνεται σα φυσικό επάνω σου ! Αν πάλι έχεις σταρένια επιδερμίδα το ξανθό στην πιο χρυσή του εκδοχή , εκτός του ότι σε βάζει στην καρδιά της μόδας αυτή τη σεζόν, αναδεικνύει τα χαρακτηριστικά του προσώπου σου με τον καλύτερο δυνατό τρόπο! Αν δε φοβάσαι να ξεχωρίσεις τότε το ξανθό είναι το χρώμα σου!
Υπέρ: εκτός του ότι οι άντρες προτιμούν τις ξανθές, έρευνες έχουν δείξει ότι όταν οι άντρες γνωρίζουν γυναίκες με ανοιχτό χρώμα μαλλιών η εγκεφαλική τους δραστηριότητα πέφτει αφού προφανώς πιστεύουν ότι συναναστρέφονται με κάποια λιγότερο έξυπνη από τους ίδιους! Ακόμη  αν έχεις πολλά λευκά τότε ως ξανθιά μπορείς να κοιμάσαι ήσυχη αφού οι άσπρες τριχούλες που σου σπάνε τα νεύρα δε θα φαίνονται έντονα!
Κατά: οκ πες ότι το έκανες το ξανθό, ξέρεις όμως ότι για να το διατηρήσεις λαμπερό πρέπει να βάλεις το χέρι βαθιά στην τσέπη; Το ξανθό μπορεί να είναι το πιο λαμπερό χρώμα όμως εφόσον κάνεις το βήμα και πιείς νερό στο άκουσμα του οξυζενέ πρέπει να συμπεριλάβεις στα έξοδα σου τα παρακάτω: πέρασμα ρίζας ( 1 φορά ανά 20 μέρες) κυρίως αν είσαι μελαχρινή και αν μακραίνει γρήγορα το μαλλάκι σου, μάσκα θεραπείας και ενυδάτωσης γιατί όσο να 'ναι οξυζενέ είναι αυτό μια καταστροφή την προκαλεί στο μαλλάκι σου ενώ το κούρεμα θα πρέπει να το βάλεις σε μηνιαία βάση στο πρόγραμμα σου αν θέλεις να διατηρήσεις λαμπερή την ξανθιά σου κόμη. Το αντηλιακό μαλλιών το καλοκαίρι είναι όσο απαραίτητη είναι και η αντηλιακή κρεμούλα σου ενώ θα πρέπει με το που θα βγεις από το κομμωτήριο να ξεχάσεις το μπάνιο στην πισίνα αφού ο φόβος το ξανθό σου να γίνει λαμπερό πράσινο, παραμονεύει!
Η μέση λύση: είναι οι ανταύγειες! Οι αναποφάσιστες μπορούν κάλλιστα να τολμήσουν τη λύση της ανταύγειας που μπορεί να έχει όσο τολμηρό ή διακριτικό αποτέλεσμα θέλεις εσύ ή πιο σωστά ο κομμωτής σου!
 Όποιο χρώμα και αν διαλέξεις να θυμάσαι: αν σου αρέσει το χρώμα θα σου πηγαίνει τέλεια!

Πηγή
http://runway.pblogs.gr